Wat is een traplift?

Veel mensen hebben in hun woning een traplift, maar wat is dat nu precies? Een traplift is een stoel, waarmee je naar boven en naar beneden kunt. De stoel zit gemonteerd op een rails en kun je met een bediening bedienen. Je kunt eenvoudig op de stoel zitten en jezelf vastmaken voor de veiligheid. De stoel gaat met een trage snelheid omhoog en omlaag, waardoor er geen ongelukken kunnen gebeuren. Iedere traplift is anders, zo heb je trapliften voor een rechte trap en trapliften voor een trap met een hoek. De traplift wordt ook aangedreven door een elektromotor en deze kan bijna niet kapot gaan.

De meeste mensen maken gebruik van een traplift, als ze moeilijk trap kunnen lopen. Vaak zijn dit mensen met een medische aandoening, zoals zwaar overgewicht of artrose. Als je een van deze aandoeningen hebt, is de kans groot dat er extra last komt op je gewrichten. Als je hiermee gaat traplopen is de kans groot dat je gewrichten sneller slijten. Maar wat is de traplift prijs? En hoe kun je een goedkope traplift kopen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is de prijs van een traplift

De traplift prijs verschilt per aanbieder, maar een nieuwe traplift kan veel geld kosten. Een nieuwe traplift kost al snel duizenden euro’s en een traplift op maat nog veel meer. Voor veel mensen is dit niet handig en is er voor sommige ook een tweedehands traplift. Deze is namelijk 50% goedkoper en ook nog eens van een goede kwaliteit. Dit is alleen het geval als je deze bij een goede en betrouwbare aanbieder koopt. Kijk daarom hartstikke goed en controleer de kwaliteit van een traplift. De goedkope prijs maakt het aantrekkelijk voor veel mensen, maar wist je dat dit nog goedkoper kan?

Subsidie voor traplift

In sommige gevallen is een tweedehands traplift helemaal gratis. Je kunt dit op verschillende manieren doen, maar je kunt een subsidie aanvragen. Een subsidie aanvragen voor een traplift is vrij eenvoudig. Toch zitten hier voorwaarde aan verbonden en moet je in de meeste gevallen een medische verklaring hebben. Met een subsidie kun je veel minder geld kwijt zijn voor een traplift. Als je een tweedehands traplift koopt met een subsidie, is de kans groot dat deze helemaal gratis is. Kijk op het internet naar de voorwaarde van de traplift, zodat je kunt zien of je in aanmerking komt.

 

Geef een reactie