Winst maken met crypto? De snelste stijgers van zomer 2022

Wil jij in deze dure tijd wel een extra zakcentje verdienen? Dan is crypto voor jou misschien wel de oplossing. Vooral nu de dagelijkse boodschappen duurder en duurder worden kan het fijn zijn om een extra potje geld te hebben. Met crypto kun je (met een beetje geluk) binnen een paar maanden al een goede hoeveelheid winst maken. Veel meer dan je aan rente krijgt op je bankrekening! Lees daarom in dit artikel over de meest winstgevende coins van de zomer van 2022!

De terugkomst van de memecoin: Dogecoin

De meeste crypto’s hebben een achterliggend project. Vaak heeft dit met blockchain of transactietechnologieën te maken. Dogecoin is echter een zogeheten memecoin. Memecoins zijn eigenlijk munten gebaseerd puur op een grappig plaatje of filmpje op het internet. Dit type coin laat zich dan ook adverteren door dit bekende internetgrapje. Omdat memes het vaakst worden gebruikt door jongeren is dit type coin dan ook het meest in trek bij jongvolwassen. Dat betekent echter niet dat je als oudere investeerder deze coin links moet laten liggen! De hoeveelheid jongeren die handelt in crypto groeit namelijk met de dag! Omdat veel van deze jongeren coins zoals Dogecoin kopen, stijgt de Dogecoin koers flink. Nu inkopen betekent dus vrijwel zeker dat je flink winst kunt maken!

Cordano: een decentraal open source platform

In tegenstelling tot Dogecoin heeft Cordano (ADA op de markt) wél een duidelijk doel voor ogen. Het is een decentraal open source netwerk dat, je raadt het al, gebruikt maakt van blockchain. Het platform is gericht op het gebruik van smart contracts. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt om een bepaald soort applicatie te maken: een DApp. Deze Decentrale Applicaties zijn veiliger, vertrouwder en privacygevoeliger. Dit komt door het decentraliseren van een applicatie. In deze context betekent het decentraliseren namelijk dat een developer ervoor zorgt dat niemand méér macht heeft op de app dan een ander. Als je bijvoorbeeld geld verstuurt via de app van een bank hebben jij en de ontvanger evenveel macht. Er is echter normaal gesproken een derde partij: de bank. Deze heeft wel degelijk meer macht dan jullie allebei. DApps halen dit machtsverschil weg en verminderen de kans op misbruik dus enorm! Vooral in deze tijd vol met Phishing en scammers is dit een groot voordeel. Hierdoor is de verwachting dan ook dat deze coin in waarde blijft stijgen in de laatste maanden van 2022!

Geef een reactie