Dit heeft iedere heren kledingkast nodig

Voor de spiegel staan en denken: deze outfit is ‘m ook niet. Het gebeurt iedereen wel eens, bij zowel mannen en vrouwen is het een situatie die je liever ontwijkt. En toch: hoe komt het toch dat het eens in de zoveel tijd weer eens voorkomt? Het heeft vooral te maken met de gelegenheid waar je je voor kleedt en de gemoedstoestand waarin je je bevind. Soms heb je een borrel voor je werk, maar heb je vooral zin in heel veel gezelligheid, en dan kan het voorkomen dat hoe je je eigenlijk moet kleden, niet overeenkomt met hoe je dat het liefste zou doen. In dat geval is het echt nodig dat je terug kan vallen op een paar outfits die in principe altijd zouden kunnen en waar je je altijd comfortabel in voelt. De echte klassiekers van een kledingkast voor heren staan hieronder op een rijtje.

Alan Red

Voor zowel dames of herenkledingkasten geldt dat je een goede basis nodig hebt. Dit zijn kledingstukken die meerdere functies hebben. Alan Red biedt shirts aan die behoren tot deze categorie classics. Het zijn shirts die perfect aansluiten en daarom voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn. Dit kan betekenen een shirt voor onder een blouse, maar ook wanneer je even niet weet wat de outfit gaat worden op een vrije dag, of naar een informele gelegenheid, dan doet een basic shirt het eigenlijk ook altijd goed, zeker als je het combineert met een toffe broek. Daar is het sowieso heel handig voor, voor combinaties. Want heb je wel een toffe broek of toffe schoenen gevonden, dan heb je een basis shirt nodig om het af te maken.

Pantalon

Een heren kledingkast kan niet zonder een pantalon. Een zowel klassieke, als stoere broek die bij heel veel heren perfect past. Het voordeel van de pantalon is dat hij tegenwoordig in steeds meer outfits past. Waar het voorheen vooral gebruikt werd als pak of in combinatie met een blazer, is het nu ook super tof onder een paar sneakers of met een leuke oversized blouse. Met meerdere pantalons kun je je kledingkast al zo goed als compleet maken, en het is vooral fijn als je niet van spijkerstof houdt.

Overhemd

Het meest gedragen kledingstuk onder de mannen is toch wel het overhemd, ook deze is in veel variaties te krijgen. Het oogt stijlvol, klassiek, maar kan ook heel stoer zijn wanneer je het juiste model aandoet. Kies juist eens voor een wat ander model, je zal zien hoe verrassend het resultaat kan zijn.

Geef een reactie