Een halsband hond moet goed passen

Een goed passende halsband hond is belangrijk. Daar zijn verschillende redenen voor. Is de halsband hond te klein, dan zal je hond er ernstige hinder van ondervinden en kan zelfs zijn nek beschadigen. Ook kan een te strakke halsband ervoor zorgen dat je hond niet voldoende lucht krijgt of niet goed kan eten. Maar een te losse halsband is ook niet aan te raden. Je wilt niet dat je hond tijdens een rondje om loskomt uit de halsband hond en achter eenden, mensen of andere honden gaat aanjagen. Ook kan een te losse halsband ervoor zorgen dat je hond ergens achter blijft haken, met alle gevolgen van dien.

Hoe meet je de juiste maat halsband hond voor jouw hond?

Om te beginnen kun je de maattabel op de website in erbij houden wanneer je een halsband hond nodig hebt. Twijfel je of heb je vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice. Zij staan je graag te woord. Heb je de halsband hond ontvangen? Doe deze dan voorzichtig om. Je weet of de maat goed is als er twee vingers tussen de halsband en de hals van de hond passen. De halsband is dan niet te strak en ook niet te ruim.

Waarom kiezen sommige mensen voor een tuigje?

Je ziet het steeds vaker: honden die aan de riem met daaraan een tuigje lopen. Je kunt je afvragen waarom mensen daarvoor kiezen als er zulke goede halsbanden beschikbaar zijn. Een tuigje geeft je nog meer controle over je hond. De trekkracht wordt anders verdeeld en je hond zal zich beter gedragen als jullie aan de wandel zijn. Tuigjes zijn met name geschikt voor honden die niet van jongs af gewend zijn om met een halsband door het leven te gaan. Ook honden met een blessure aan de nek of de schouders zullen zich beter voelen in een tuigje dan met een halsband.

Ook de riem doet er toe

De tijd dat je je hond uitliet aan een touwtje is echt wel geweest. Je hebt een goede riem nodig. Een stevige riem van kunststof of leer die je ook nog eens goed kunt vasthouden. De riem moet niet te lang zijn en ook niet te kort. Het meest ideaal is een riem die uit zichzelf op- en af kan rollen maar waar je, door op een knop te drukken wel de lengte van kunt bepalen. Deze hondenleibanden hebben een fijne greep die, ook bij nat en koud weer, goed vast te houden is.

Geef een reactie