Gamen: dit maakt het zo leuk

Gamen wordt steeds populairder, games worden uitgebreider en beter. Het is een sector waar enorm veel in wordt geïnvesteerd en dat is niet zonder reden. Voor alle leeftijden is er wel een tof spel te vinden waar je jezelf helemaal in kan verliezen, dit is een van de redenen waarom gamen zo leuk is. Hieronder lees je nog wat meer daarover:

Andere werkelijkheid

De grootste reden voor mensen om serieus te beginnen met gamen is dat ze merken dat het heel prettig is om in een andere werkelijkheid te belanden. Vooral met een goede gaming pc wordt het mogelijk gemaakt om helemaal meegenomen te worden in een andere wereld. Dit heeft echt te maken met de kwaliteit die een gaming pc heeft. Er is een enorm verschil tussen een spel spelen op een reguliere computer of een gaming pc. Vaak komt dit omdat een reguliere pc de grootte van de spellen niet aankan, dit heeft invloed op het beeld, op het geluid, op de hele ervaring eigenlijk.

Ontspanning

Even naar een andere realiteit kunnen en daar ook kunnen praten met mensen die hetzelfde aan het doen zijn, is eigenlijk de perfecte manier om te kunnen ontspannen. De wereld waarin we leven gaat snel en is ons natuurlijk heel bekend. Juist daardoor kan er de behoefte ontstaan om weg te zijn, een andere omgeving te hebben. En dat kan met gamen gewoon in je eigen woonkamer. Je hebt heel veel vrijheid, kan de wereld zo mooi maken als dat je zelf wilt, je kan alles naar je hand zetten: dit geeft je een gevoel van controle die er in het echte leven niet is. Dat maakt het heel aantrekkelijk.

Mogelijkheden

En om nog even door te gaan op deze controle: het wordt vooral aangewakkerd door de mogelijkheden die hebt in een game. Vooral in een game met een echt verhaal wordt jou het gevoel gegeven dat je echt wat te zeggen hebt en dit kan heel bevredigend zijn en zich vertalen naar meer zelfvertrouwen in het echte leven.

Spelen

Bovendien heb je ook nog het spelelement wat het benoemen waard is. Zeker volwassenen zijn niet meer gewend te ‘spelen’. En met het gamen kan dat nog wel. Je bent bezig met strategie, met dingen bedenken om het spel te slim af te zijn. Juist dit geeft mensen die gamen echt plezier in het spel. Vooral als het lukt: je voelt je echt een winnaar.

 

 

Geef een reactie