Waarom gamen zo populair is

Voor de een de normaalste zaak van de wereld en voor de ander een absoluut onbekend iets. Gamen bestaat al lang in allerlei verschillende vormen al heeft het begrip in de voorbijgaande tijd een andere betekenis gekregen. Waar het van oudsher vooral ging om spelletjes zoals kaarten en bordspellen, heeft het begrip gamen vooral te maken met digitale spellen. Vooral de jongere generatie heeft er veel mee te maken maar de PlayStation is onder veel mensen ook toch erg bekend. Het leuke van gamen is dat het vrijwel voor iedere leeftijd is, al is het natuurlijk wel zo handig als je een beetje weet hoe je een controller vast moet houden. Maar gamen is niet voor niets zo populair, het brengt veel mensen onwijs veel in hun leven en hier wordt kort uitgelegd hoe dat precies zit en waarom gamen zo belangrijk kan zijn voor velen.

Plezier

Op de eerste plaats is gamen bedoelt voor het plezier. Dat zie je wel bij ieder spel, dat spelregels en het wedstrijdelement in combinatie zorgen voor vermaak en ontspanning. Je kunt binnen een spel een eigen strategie bedenken om verder te komen of te winnen. Dus wanneer dit lukt, komt er een gelukstofje vrij.

Even in andere wereld

Een andere reden waarom het voor veel mensen heel aantrekkelijk is om te gamen is vanwege de wereld waarin je terecht komt. Een groot deel van de games bevatten een verhaallijn die je het hele spel blijft volgen waardoor je de wereld waarin de game zich afspeelt ook steeds beter leert kennen. Zeker met een goede game pc is de kwaliteit op z’n hoogst, hierdoor kun je het nog beter ervaren. De beelden zijn scherper en de snelheid is ook hoog, waardoor je spel niet snel onderbroken wordt. Je kunt verschillende soorten game pc’s kopen, dus er zit altijd iets bij wat echt bij je past.

Jezelf zijn

Vaak kun je een game spelen met anderen, online. Het spel staat centraal maar je kunt met elkaar communiceren. Dit geeft veel mensen de vrijheid om nog meer zichzelf te zijn. Je wordt niet gezien, maar je kunt elkaar wel horen en met elkaar praten. Zeker voor mensen die het lastig vinden om zich in een sociale omgeving te bevinden, kan een game een enorme uitlaatklep zijn waarbij ze voelen dat ze toch wel contact kunnen maken met mensen, die ook nog eens geïnteresseerd zijn in dezelfde bezigheid. Het is om die reden dat er veel vriendschappen worden gesloten online!

 

 

Geef een reactie